Lite Bodø-firma
med stor suksess

(21. jan. 1999)

Bodø: Guttedrømmen ble virkelighet da Sven Martin Olsen og en kamerat stiftet sitt eget datafirma i fjor vår. De to gründerne fikk en pangstart da de sikret seg en gullkantet avtale med et amerikansk firma. Nå vil de utvide bedriften.
Ellen Limstrand
SVEN Martin Olsen og kameraten Nils Halvard Lunde har begge jobbet med data i en årrekke, og ideen om å starte sin egen databedrift hadde lenge ligget i bakhodet. I mai i fjor ble overskuddsbedriften Smallsoft AS etablert.

Musikk-avtale
Noen måneder senere kunne de to datafrelste kameratene hale i land en gullkantet avtale med den amerikanske musikk-grossisten MSI (Music Service International). Det var ved en ren tilfeldighet at Bodø-firmaet kom seirende ut av møtet med selskapet.
– MSI har en avdeling i Amsterdam, og da vi fikk greie på at de var interessert i noen som kunne lage databaser, reiste vi like godt til Nederland. Går det så går det, tenkte vi. Da vi kom hjem, hadde vi kontrakten med oss, sier en fornøyd firmaeier Sven Martin Olsen.
Avtalen innebærer at Smallsoft lager databaser for MSI, som indirekte driver salg av musikk på internett. Smallsoft AS utvikler en database som gir MSI oversikt over musikktitler og artister fra ulike plateselskap.
– Det er konsulenttjenester vi har konsentrert oss om. Det er et voldsomt behov for det vi driver med, sier Olsen.

Luksusproblem
Hvor mye det lille firmaet har tjent på avtalen, vil ikke Olsen ut med.
– Dette kan bli et langsiktig prosjekt og en svært spennende sak. Vi har ikke fått noen endelig avklaring på hvor lenge avtalen skal gjelde. Vi må først vise at vi kan lage noe de fatter interesse for. Men det ser absolutt bra ut, sier han.
Smallsoft AS har også oppdrag for Telenor i forbindelse med Telenors salg av programvare til utlandet. Så langt har de to bedriftseierne ikke hatt tid til å rette seg inn mot det lokale markedet.
– Det er et luksusproblem, men vi har rett og slett hatt hendene fulle, men vi har med tid og stunder tenkt å komme inn på det lokale markedet. Da kan det bli aktuelt med flere ansatte, sier Olsen.

Utvidelser
– Vi har folk inne på korttidsoppdrag, men dersom det går like bra i tiden fremover, kan vi bli nødt til å utvide, understreker han.
Mens Olsen arbeider fra hovedkontoret i Bodø, sitter kameraten Nils Halvard Lunde i Tromsø. Via data styrer de begge bedriften. Sven Martin Olsen innrømmer at det kan bli ensomt å sitte på kontor alene hver dag.
– Jeg har jobbet i Telenor i mange år. Det ble en stor overgang å skulle jobbe alene. Men både jeg og Nils Halvard er entusiastiske data-freaker, og når markedet er villig til å betale, er det en glede å kunne jobbe med det vil helst vil, sier Olsen.<

les mer i papirutgaven av NP


siste ukes:

Siste 7 dagers nyheter

Siste 7 dagers sportsnyheter

Siste 7 dagers blikk

Siste 7 dagers meninger

søk i arkivet

tekst:
kategori: